Welkom bij Fred's GPS Site

GPS-tips:

OZIExplorer-updates nu vanuit de toepassing laden (vr. 30 sept. 2016)

Eventuele updates van OZIExplorer worden nu aangekondigd zodra je het programma hebt gestart. Je kunt ze dan meteen installeren.

lees verder»
OziExplorer en digitale kaarten (vr. 30 sept. 2016)

In OziExplorer heb je kaarten nodig om opgenomen tracks zichtbaar te maken of om tracks uit te zetten. Hoe kom ik aan kaarten?

lees verder»
Routes op je Android smartphone (vr. 30 sept. 2016)

Met de app S Health kun je wandelingen en fietstochten vastleggen en analyseren

lees verder»
Je tochten publiceren op fiets- en wandelsites (di. 20 jan. 2015)

Met je GPS neem je je tochten onderweg op en kun je ze op GPS-websites publiceren. Hoe?

lees verder»

In 2007 trok ik de la open waarin al jaren, ongebruikt, een Garmin eTrex lag. Nadat ik hem in 1999 had gekocht was één blik in de meegeleverde handleiding voldoende om hem definitief op te bergen.

Wat was de aanleiding om hem weer te gaan gebruiken?

In dat jaar nam ik als ex-collega deel aan een personeelsuitje van mijn "oude" school. We gingen naar Papenburg, Duitsland, om daar een GPS-fietstocht te maken.
Bij het Fremdenverkehrsverein kregen we notabene dezelfde GPS in handen gedrukt die ik al jaren niet meer had gebruikt: de Garmin eTrex. Toen moest ik wel! En ja hoor, na een mooie GPS-fietstocht en wat tips van een bedreven deelnemer ging het met de bediening van de eigen GPS die zomer ineens stukken beter. Gewoon doen dus...  In combinatie met OziExplorer en Google Maps is de oude Garmin aan een tweede leven begonnen. Inmiddels is deze vervangen door een nog gevoeliger exemplaar (High Sensitivity), dat bovendien de helft goedkoper bleek te zijn!

Nu wordt hij intensief gebruikt als een navigatie-systeem voor zelf uitgezette wandelingen en fietstochten. Daarbij hanteer ik een bepaald systeem: de route wordt zodanig uitgestippeld dat de GPS zich onderweg net zo gedraagt als bijv. een TomTom in je auto. Je krijgt op tijd te zien dat je moet afslaan... en dat terwijl hij niet tegen je aan kletst!

 

 

Welkom bij Fred's Compotrack pages

Deze thuisbladzijde is gewijd aan de GPS in het bijzonder en aan plaatsbepalende zaken in het algemeen