Welkom bij Fred's GPS Site

GPS-tips:

OZIExplorer-updates nu vanuit de toepassing laden (vr. 30 sept. 2016)

Eventuele updates van OZIExplorer worden nu aangekondigd zodra je het programma hebt gestart. Je kunt ze dan meteen installeren.

lees verder»
OziExplorer en digitale kaarten (vr. 30 sept. 2016)

In OziExplorer heb je kaarten nodig om opgenomen tracks zichtbaar te maken of om tracks uit te zetten. Hoe kom ik aan kaarten?

lees verder»
Routes op je Android smartphone (vr. 30 sept. 2016)

Met de app S Health kun je wandelingen en fietstochten vastleggen en analyseren

lees verder»
Je tochten publiceren op fiets- en wandelsites (di. 20 jan. 2015)

Met je GPS neem je je tochten onderweg op en kun je ze op GPS-websites publiceren. Hoe?

lees verder»

In OziExplorer kan een onderweg opgenomen spoor (track) uit je GPS worden gehaald. Die wordt dan getoond op bijv.een  topografische kaart. Net als bij Basecamp van Garmin zul je de topgrafische kaarten wel zelf moeten aanschaffen of scannen, maar bij OZiExplorer hebben ze daar wat op gevonden....

Zelfs zonder (dure) topografische kaarten aan te schaffen, kun je met dit Australische programma een track uitzetten en deze in je GPS zetten; met een internetverbinding heb je niet alleen de beschikking over Google Maps, maar ook over de kaarten van OpenStreetmap of  OpenCycleMap - en zelfs over topografische kaarten. OpenCycleMap bevat trouwens alle fietsknooppunten van Nederland!

In beginsel kun je dus overal ter wereld tracks of routes uitzetten met je laptop en je GPS, zolang je maar over een internetverbinding beschikt.

 

 

Welkom bij Fred's Compotrack pages

Deze thuisbladzijde is gewijd aan de GPS in het bijzonder en aan plaatsbepalende zaken in het algemeen